Erfpachtvrij wonen - De Pauwel

Erfpachtvrij wonen

De nieuwbouwwoningen in onze vijf projecten op Oostenburg hebben iets unieks: erfpachtvrij wonen. In Amsterdam is een huis op eigen grond heel bijzonder. En het heeft een heleboel voordelen: uw woonlasten worden lager en u heeft rust en zekerheid.

Wat is erfpacht nu precies? Het betekent dat iemand anders, meestal de gemeente, eigenaar blijft van de grond. U betaalt een bedrag, de canon, voor het recht om de grond te gebruiken. De canon is een percentage van de waarde van de grond.

Momenteel bedraagt het rentepercentage 2,39. Dat lijkt misschien mee te vallen, maar het is een fiks percentage als u bedenkt dat de hypotheekrente slechts 1,25 procent bedraagt.
Bovendien zijn we er nog niet: het percentage van 2,39 staat niet vast. Integendeel: het wordt ieder jaar gecorrigeerd voor de inflatie. Zo kunnen uw woonlasten stiekem oplopen tot een niveau dat u niet zag aankomen…
Om het concreet te maken: de erfpacht kan oplopen tot honderden euro’s per maand.

Toegegeven, de prijzen van de woningen op Oostenburg lijken op het eerste gezicht stevig. Maar bedenk dat u eigenaar van de grond wordt. Bij een ‘goedkopere’ woning zou u zomaar een paar honderd euro per maand aan erfpacht betalen. Al dat geld bespaart u door erfpachtvrij wonen.

Partners