Locatie - De Pauwel - Nieuwbouwproject in het hart van Amsterdam

Locatie

Hartje stad

Oostenburg is een van de drie eilanden die in de zeventiende eeuw werden ‘aangeplempt’ (ingepolderd) in een moerasgebied nabij het IJ. Het eiland ligt centraal in Amsterdam, waardoor alle voorzieningen van de binnenstad dichtbij uw toekomstige nieuwbouwwoning zijn. Ook als u de stad uit gaat, naar bestemmingen binnen en buiten Nederland, zijn de verbindingen uitgesproken vlot.

Bereken uw reistijd

Vervoer
  • Lopen Lopen
  • Fietsen Fietsen
  • Auto Auto
  • OV OV
Maximale afstand

Faciliteiten tonen

Bereken uw reistijd

Wandelend over Oostenburg valt u meteen op dat er een mooie mix van horeca en retail ontstaan is. Aan de VOC-kade, in de Werkspoorhal: u vindt overal cafés, restaurants en terrassen waar het goed toeven is. Ook het aanbod van trendy winkels, boetieks en galeries zal u verrassen.

Er is altijd wat te doen op Oostenburg, maar u wilt natuurlijk ook de binnenstad van Amsterdam regelmatig bezoeken. Ook daar bent u zo.
Stap lekker op de fiets: het Museumkwartier, de Dam en de Albert Cuyp-markt zijn vlakbij. Neemt u de auto? Dan bent u zo op weg naar Schiphol of iedere andere bestemming.

De herontwikkeling van Oostenburg gebeurt volgens de meest actuele ideeën over de inrichting van de openbare ruimte. Daarom wordt Oostenburg een autoluwe wijk. Wandelaars en fietsers hebben voorrang, de auto is min of meer ‘te gast.’

Het wonen in De Pauwel op Oostenburg heeft een bijzondere sfeer doordat uw woning dichtbij het water staat. Dat geeft een gevoel van weidsheid, avontuur en vrijheid.

Wandel over de VOC-kade, en ervaar hoe de geschiedenis van handel en industrie Oostenburg een uniek karakter geeft. Dankzij iconisch erfgoed als de Werkspoorhal, de blauwe kraanbokken en de kenmerkende kademuren.

Is Wonen in de Pauwel niet wat u zoekt of wilt u meer informatie over Oostenburg? Klik hier.

Hotspots

Studio Sthira Yoga
Oostenburg

Studio Sthira Yoga

Een stabiele, stevige basis om Yoga te volgen. Er wordt een variatie van Vinyasa lessen en aardende lessen aangeboden zoals Yoga Nidra, Yin en Meditatie.
Ga naar de website
Restaurant Rosa en Rita
Oostenburg

Restaurant Rosa en Rita

Rosa & Rita staat voor simpel, lekker eten en gezellig drinken. Het restaurant is gevestigd in een prachtig industrieel pand op Oostenburg. In de zomer is er en groot terras in de zon. In de winter brandt de houtkachel.
Ga naar de website
Restaurant Roest
Oostenburg

Restaurant Roest

Sinds 2001 een creatieve stadsoase, café en bar, stadsstrand en culturele vrijplaats. Amsterdam Roest is tijdelijk gesloten voor een grote verbouwing en gaat in 2020 weer open.
Ga naar de website
Restaurant Het Markerhuisje
Oostenburg

Restaurant Het Markerhuisje

Midden op Wittenburgereiland, heerlijk gelegen aan het water, ligt dit piepkleine, pittoreske restaurantje. Het Markerhuisje is een voormalig werfhuisje. Deze prachtige locatie heeft een intieme en warme uitstraling en is uniek door zijn bijzondere geschiedenis.
Website Markerhuisje
Czaar Peter straat
Oostenburg

Czaar Peter straat

De Czaar Peter straat wordt ook de leukste winkelstraat van Nederland genoemd. Hier vind je een keur aan speciaalzaakjes en zelfstandige winkeliers. Iets origineels op de kop tikken, gezellig borrelen of authentieke ingredienten shoppen? Dan is dit de place to be!
Ga naar de website

Partners